Lesrooster

Pilates

  • vrijdag
  • 08:00 - 09:00
  • Body & Mind zaal
  • Instructeur: Mireia Bryant

Wat is pilates?

Bij pilates ligt de nadruk op het soepel en sterk maken van de ‘core’. Hiermee wordt de romp (rug, buik, bekken) bedoeld die het lichaam in de juiste houding houdt. Een sterke rompstabiliteit (de 'core'), is in feite de basis van ons lichaam. Het voorkomt rugklachten en zorgt ervoor dat je dagelijkse activiteiten en andere sporten beter kunt uitvoeren
De oefeningen worden staand of op een matje op de grond uitgevoerd. Er wordt gebruik gemaakt van eigen lichaamsgewicht, maar ook van kleine ballen, elastieken en ander materiaal.

Op donderdag wordt een medische pilates-les gegeven. De bewegingen worden rustig en geconcentreerd uitgevoerd waarbij je leert luisteren naar de signalen van je lichaam. Op deze manier leer je voelen waar je grenzen liggen. De les is hierdoor ook geschikt voor mensen met rug- schouder, of nekklachten.

Voordelen van pilates

*  verbetering buik- en rugspieren ('core stability’)
*  verminderde kans op rugklachten en andere blessures
*  platte buik

Pilates, iets voor mij?

Pilates is geschikt voor iedereen. De les vormt de basis voor vele andere dagelijkse activiteiten. Voor iedereen die op een matje kan liggen is de les goed uit te voeren.