Lesrooster

Yin Yoga

  • maandag
  • 20:15 - 21:30
  • Buiten
  • Instructeur: Yvette Kooijman

Wat is Yin yoga? 

Bij Yin Yoga draait om totale ontspanning, overgave en loslaten. Yin Yoga is een rustige (Yin) vorm van Yoga. Houdingen worden langer aangehouden (3-5 minuten). De houdingen zijn veelal zittend en liggend. Door de langere duur van de houding rekt het bindweefsel langzaam op en wordt het beter gehydrateerd. Hiermee ontstaat meer flexibiliteit en mobiliteit in de gewrichten en de spieren. Op plekken in je lichaam waar blokkades kunnen zitten, ontstaat meer ruimte.Soepelheid van gewrichten en bindweefsel is essentieel om blessures te voorkomen en het lichaam fit te houden.

Door het lang aanhouden van de houdingen krijg je ruimte om naar binnen te keren. Yin yoga bevat veel elementen van mindfulness en heeft een rustgevend en meditatief karakter. Door bewustwording van je eigen lichaam leer je voelen waar je spanning vasthoudt en hoe je deze spanning weer kun loslaten. Yin Yoga werkt door tot de diepere niveaus van het lichaam zodat er energie kan vrijkomen. Je krijgt rust en ruimte om open te kunnen observeren en reflecteren.
 

De voordelen van Yin yoga

* rustige yogales
* werkt herstellend, opbouwend, stimulerend, energie-verhogend,
* soepel worden van het hele lichaam
* kalmerend effect op het zenuwstelsel

Yin Yoga,  iets voor mij?

Yin Yoga is ideaal in tijden waarin je lichamelijk en geestelijk veel van je lichaam gevraagd hebt. Soms even een time- out nemen en de batterijen opladen is goed, zodat je met vernieuwde energie en zin weer verder kunt. Dit bereik je met Yin Yoga. De les is geschikt voor iedereen; als je fysieke klachten hebt, stress en spanning ervaart of gewoon behoefte hebt aan een rustige vorm van Yoga. Het is ook een mooie aanvulling op actievere vormen van yoga of sportbeoefening. In de les is volop aandacht voor je eventuele klachten, zodat je op een comfortabele manier kunt ontspannen.