Lesrooster

Yin-Yang Yoga

  • vrijdag
  • 10:15 - 11:15
  • Body & Mind zaal
  • Instructeur: Walid Amar

Wat is Yin-Yang yoga? 

Yin-Yang yoga is een combinatie van rust (Yin) en dynamiek (Yang).Yin verwijst naar het onbeweeglijke in ons lichaam. Hieronder vallen bindweefsel en gewrichten omdat zij stijf en weinig elastisch zijn.Dit in tegenstelling tot de spieren die elastisch zijn en daarom tot de yang behoren.

De rustige Yin- houdingen worden afgewisseld met dynamische vloeiende bewegingen van de Yang (power) yoga. De Yin houdingen richten zich op versoepelen en versterken van bindweefsel en gewrichten en brengen je in contact met de stilte in jezelf. De Yang houdingen zijn meer gericht op het aanspannen van de spieren en zorgen voor een krachtig energiek lichaam. Het yin gedeelte focust zich vooral op zittende en liggende houdingen. Het actieve Yang gedeelte bestaat veelal uit staande houdingen, waarbij gelet wordt op ademhaling en beweging.

De voordelen van Yin- Yang yoga

* rust, ontspanning afgewisseld met power
* sterke spieren
* soepel bindweefsen en gewrichten
* meer energie

Yin-Yang Yoga, iets voor jou?

Als je de verschillende energieën van inspanning en ontspanning wilt ervaren dan is YIN Yang yoga een aanrader. Aan de ene kant kom je tot rust en word je ontspannen en aan de andere kant ervaar je een energieboost en krijg je een fysieke oppepper.